Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie indiana

Bucataria indiana are origini antice si reprezinta o combinatie intre diversele moduri de gatit ale numeroaselor etnii ce traiesc pe teritoriul acestei tari.
Aceste combinatii au dat nastere unei adevarate arte care variaza in functie de religie, bogatie, gust si mai ales clima.

Aroma incredibila a Indiei nu consta numai in parfumul de iasomie si trandafiri, ci si in aroma mancarurilor specifice, preparate cu multe condimente.

Diversitatea mirodeniilor si parfumurilor existente in India fac din bucataria acestei tari una extrem de savuroasa. Indienii folosesc aproximativ 20 de condimente diferite, printre care cele mai cunoscute sunt piperul, sofranul, ghimbirul, menta, coriandrul, rododendronul, chimenul si nucsoara.

Desi nu toti locuitorii sunt vegetarieni aici se prepara mult mai multa mancare vegetariana dacat in Europa, mai ales in partea sudica.

Pentru a vedea toata descrierea apasati aici

Retete din categoria Bucatarie indiana

Reteta Desert indian cu dovleac

Din dovleac se fac preparate delicioase in toata lumea dovada acest desert indian cu dovleac. Desert indian cu dovleac este un fel de tarta cu crema de dovleac. Prepararea acestui desert indian cu dovleac este simpla iar rezultatul si aromele sunt delicioase.

Reteta Sos curry

Un sos foarte celebru pentru ingredientele sale de baza este acest sos curry. Cu sos curry putem imbogati buchetul de arome al preparatelor noastre, cu cel al inconfundabilelor arome indiene. Acest sos curry este un sos cremos si picant, care se face rapid dar trebuie pregatit cu atentie.

Reteta Pui cu sos picant

Vreti sa gatiti carnea de pui altfel decat obisnuit, incercati reteta de pui cu sos picant. Preparand puiul dupa reteta de pui cu sos picant, veti pune in evidenta gustul fraged si dulceata carnii de pui. Iar amestecul de condimente si ingrediente vor face din acest pui cu sos picant, unul din cele mai reusite preparate pe care le-ati incercat.

Reteta Peste cu orez

Pestele este intotdeauna de nerefuzat, iar preparat dupa aceasta reteta indiana de peste cu orez este delicios. slanina si ceapa din reteta de peste cu orez vor da un gust aparte acestui preparat. Intr-adevar veti constata ca acest peste cu orez vi se va topi pur si simplu in gura.

Reteta Tandoori Chicken (preparat din carne de pui)

Tandoori Chicken este un fel indian foarte popular de a gati carnea de pui, foarte gustos si usor de preparat. Numele de Tandoori Chicken vine de la denumirea cuptorului de argila folosit de indieni si pakistanezi ? tandoor -, in care se fac mancarurile si painea lor nedospita. La prepararea de Tandoori Chicken, se foloseste pudra tandoori care este facuta dintr-un amestec de condimente macinat

Reteta Chicken Tikka Masala

Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular sos indian de curry din Marea Britanie si se numeste "tikka massala".

Reteta Curry cu legume

Unul din melanjurile de mirodenii indiene cele mai celebre este curry, el se combina si se completeaza pefect cu orez, indiferent cum este acesta preparat, iar o combinatie care are si legume, de genul curry cu legume este chiar excelenta. Buchetelele de conopida, mazarea fina si lintea se gatesc in aceasta reteta de curry cu legume, cu orez cu bobul lung si sos condimentat din nuca de cocos.

Reteta Chutney de rubarba (sos-garnitura)

Chutney de rubarba este un sos - garnitura folosit pe scara larga langa mancaruri piparate, peste sau carne de pasare. Chutney deriva din cuvantul indian Chatni, este un condiment iute preparat din zahar, otet,condimente. Chutney de rubarba poate fi preparat moale sau consistent, dulce sau iute.

Reteta Salata de orez cu curry

Salata de orez cu curry este un preparat excelent pe jumatate salata pe jumatate garnitura. Salata de orez cu curry este foarte gustoasa si este foarte hranitoare. Aceasta salata de orez cu curry este atat de buna incat putem sa o servim si alaturi de preparate indiene, dar si alaturi de orice alta mancare.

Reteta Mango Chutney

Chutney este deopotriva si pasta, si muratura, si sos, intr-un cuvant, un preparat condimentat de origine indiana. Intr-un dialect din estul Indiei, chutney inseamna condiment iute alcatuit dintr-un amestec de fructe, otet, zahar, arome si condimente iuti. Variantele de chutney mai dulci, precum mango chutney sunt servite la micul dejun cu chifle calde sau felii prajite de paine.

Urmariti-ne pe Facebook