Categorii retete

SalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie egipteana

Bucataria egipteana foloseste toate verdeturile si legumele ce cresc de-a lungul Vaii Nilului. Aceasta este totodata caracterizata de folosirea unor ingrediente care o fac diferita de celelalte. Egiptenii folosesc la prepararea bucatelor foarte mult chimen si coriandru, care dau o savoare specifica preparatelor.

Egiptenii sunt considerati a fi un popor extrem de ospitalier. Din acest motiv, in cazul in care aveti ocazia sa intrati in casa unui egiptean trebuie sa fiti atenti sa nu afirmati ca va place ceva din ceea ce ii apartine, pentru ca acesta, fara sa se gandeasca un minut, va lua decizia de a va darui obiectul cu pricina. Neacceptarea cadoului este considerata o adevarata ofensa. De asemenea, nici invitatia la masa nu trebuie refuzata, fiind catalogata drept o jignire suprema.

Un pranz egiptean incepe de fiecare data cu un fel de aperitiv ce poate cuprinde masline, sambousek (ravioli fripti umpluti cu carne sau branza), fila (pachetele din foi de paste umplute cu carne sau branza), falafel (aripioare prajite) sau tursci (napi si castraveti murati). Unul din aperitivele traditionale este "ful medames", preparat din fasole egipteana tinuta pentru mai multe ore in ulei de masline, lamaie si chimen. Dupa ce se scot deasupra boabele se adauga usturoi, ardei iute si patrunjel. "Ful medames" merge foarte bine alaturi de "michoteta", o salata rustica pe baza de branza de oaie, ceapa rosie si castravete.

Painea, rotunda si moale, este servita cu aproape toate felurile de mancare. Aceasta este taiata adesea in doua parti pentru a fi umpluta cu salate.

Pentru a vedea toata descrierea apasati aici

Retete din categoria Bucatarie egipteana

Reteta Orez cu lapte

Reteta egipteana de orez cu lapte este foarte usor de realizat si de cele mai multe ori este atat de buna incat se termina tot in aceeasi zi. Orezul cu lapte preparat dupa aceasta reteta culinara este foarte gustos cand este servit presarat cu scortisoara pisata.

Urmariti-ne pe Facebook