Categorii retete

SalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie thailandeza

Bucătăria thailandeză, deşi inspirată de tradiţia culinară a Indiei şi a Chinei, se caracterizează prin inedit şi originalitate, printr-o gamă foarte complexă a savorilor care compun un fel de mâncare. Bucătarul thailandez nu are nevoie de unităţi de măsură pentru a decide cantitatea unui ingredient folosit. "Misiunea" lui constă în combinarea celor patru gusturi de bază care compun un preparat tradiţional. Gustul sărat este dat în general de sare şi de sosul de peşte ("nam pla"), pe care îl veţi întâlni la tot pasul în cărţile de reţete thailandeze; gustul acru vine, desigur, de la lime, oţet de orez şi, foarte adesea, de la fructe necoapte, precum mango. Cea mai importantă notă este însă dată de iuţeala ardeiului sau de curry. În fine, gama nu ar fi completă fără izul amar dat de castravete sau fără dulceaţa ananasului copt sau a zahărului din trestie. Toate aceste nuanţe, apar pe o singură farfurie şi de îmbinarea lor depinde succesul bucătarului.

Retete din categoria Bucatarie thailandeza

Reteta Mi Krop

Mi Krop (Mee Krob) – macaroane prăjite crocante tailandeze. Este o mâncare simplă, care poate fi atât o gustare, dar poate sta şi la baza felului principal. Tailandezii servesc cel mai des Mi Krop la serviciu.

Urmariti-ne pe Facebook