Categorii retete

SalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie evreiasca

Arta culinară israeliană prezintă asemănări cu bucătăria mediteraneeano-orientală, mai ales cu gastronomia arabă. Si ei au hummus, falafel, shwarma, lipii, multe specialităţi din carne de oaie etc.

Cu toate influenţele primite de la popoarele cu care s-au interferat, bucătăria evreiască si-a conservat atent cutumele culinare. Cu toate că minoritatea evreiască din fiecare ţară are câte ceva special, israeliţii au si mâncăruri comune, care asigură continuitatea bucătăriei, pe baza religiei lor - kosher (cuser) si alte lucruri specifice, precum cholent, un fel de mâncare din fasole cu boabe mari, bine scăzută, cu ou fiert si cu carne de gâscă afumată.

De Shabbat - a saptea zi a săptămânii, zi de odihnă - evreii fac mâncăruri alese: matzah - pâine nedospită, uscată si presată, asemănătoare foilor de napolitane; Haroseth - amestec de nuci măcinate, mere, scorţisoară si miere; ouă; „marror” (hrean); Karpas - un amestec de cartofi fierţi si rădăcinoase; Z’roah - o bucată de carne sau un os de miel. Prepararea cholent-ului incepe in după-amiaza zilei de vineri.

Potrivit bucătăriei casher (cuser), evreii nu mănâncă decât animale cu copita tăiată si secţionată, păsări, pesti cu solzi si inotătoare. Un evreu cuser nu va mânca fructe de mare, nici alge, nici file de rechin, pentru că Thora - legea iudaică - nu-i dă voie.

Pentru a vedea toata descrierea apasati aici

Retete din categoria Bucatarie evreiasca

Reteta Clatite (Blintzes)

Blintzes, in traducere clatite, fac parte din bucataria evreiasca. Reteta de blintzes este foarte delicioasa si merita sa incercati si dumneavoastra acest preparat evreiesc. Pofta buna!

Urmariti-ne pe Facebook