Categorii reteteSalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca
RecomandariLumea Placintelor Bella Romania |
Bucatarie portughezaIn mod paradoxal arta culinara portugheza este putin cunoscuta. Ea a ramas oarecum in umbra celei spaniole. Cu toate acestea diferentele dintre cele doua sunt fundamentale, sau daca vreti, asemanarile tin mai degraba de particularitati lingvistice.
Retete din categoria Bucatarie portughezaReteta Caldo VerdeCaldo Verde este ciorba naţională portugheză în a cărei preparare se folosesc frunze de varză numită "couve gallega". Ea poate fi înlocuită de varza italiană care, la fel ca şi « couve gallega » trebuie să fie adaugată la ciorbă, după ce mai întâi se toacă foarte mărunt. Reteta Feijoada – mancare din fasole rosie cu bucati de carne de porcFeijoada este una dintre cele mai populare mâncăruri portugheze. În funcţie de regiunea în care se prepară capătă un gust diferit. Reţeta aceasta provine din regiunea de nord a ţării. Reteta Bacalhau – cod ala Portugalia, preparat cu cartofiÎn Portugalia codul uscat şi sărat constituie baza unui mare număr de mâncăruri. Indiferent de forma în care este servit, totdeaua portughezii îl preferă. |
Urmariti-ne pe Facebook |