Categorii reteteSalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca
RecomandariLumea Placintelor Bella Romania |
Bucatarie olandezaBucataria olandeza se inscrie in aria bucatariilor nordice, adica una destul de saraca in feluri si preparate, insa se caracterizeaza printr-un consum mai mare de legume in comparatie cu carnea, spre deosebire de suratele ei. Punctual, bucataria olandeza este marcata de etalarea unei game foarte variate de branzeturi si de cascavaluri, de o agricultura foarte bine dezvoltata (insa cu elemente negative, cauzate de industrializarea pe scara larga) si de lipsa condimentelor puternice (cu exceptia celor de influenta asiatica, in special indoneziene) Feluri renumite de mancare: Hutspot, Stamppot rauwe andijvie, Stamppot, Boerenkoolstamppot, Snert (Erwtensoep), Vlaai, etc. Pentru a vedea toata descrierea apasati aici Retete din categoria Bucatarie olandezaReteta Piure cu legumeAcest piure, specific olandez (hutspot), este o mancare potrivita pentru sezonul rece. Olandezii obisnuiesc sa-l pregateasca prima data pe 3 octombrie, pentru a celebra incetarea asediului spaniol din secolul al 16-lea. La inceputuri, baza nu era din cartofi ci din pastarnac, cartofii aparand doar in varianta mai moderna. |
Urmariti-ne pe Facebook |