Categorii retete

SalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie olandeza

Bucataria olandeza se inscrie in aria bucatariilor nordice, adica una destul de saraca in feluri si preparate, insa se caracterizeaza printr-un consum mai mare de legume in comparatie cu carnea, spre deosebire de suratele ei. Punctual, bucataria olandeza este marcata de etalarea unei game foarte variate de branzeturi si de cascavaluri, de o agricultura foarte bine dezvoltata (insa cu elemente negative, cauzate de industrializarea pe scara larga) si de lipsa condimentelor puternice (cu exceptia celor de influenta asiatica, in special indoneziene)

Feluri renumite de mancare: Hutspot, Stamppot rauwe andijvie, Stamppot, Boerenkoolstamppot, Snert (Erwtensoep), Vlaai, etc.

Pentru a vedea toata descrierea apasati aici

Retete din categoria Bucatarie olandeza

Reteta Piure cu legume

Acest piure, specific olandez (hutspot), este o mancare potrivita pentru sezonul rece. Olandezii obisnuiesc sa-l pregateasca prima data pe 3 octombrie, pentru a celebra incetarea asediului spaniol din secolul al 16-lea. La inceputuri, baza nu era din cartofi ci din pastarnac, cartofii aparand doar in varianta mai moderna.

Urmariti-ne pe Facebook