Categorii retete

SalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie scandinava

Bucătăriile norvegiană, daneză sau suedeză sunt practic imposibil de separat, deoarece ele pur şi simplu nu există. Există în schimb o bucătărie comună, scandinavă, care le este proprie tuturor scandinavilor. Ea s-a format datorită condiţiilor naturale în care le-a fost dat să trăiască locuitorilor acestei regiuni a Europei. Proviziile acumulate vara şi toamna trebuie să fie folosite în decursul lungii ierni, ca urmare, oamenii au învătat să conserve şi să stocheze. Hrana sărată, murată şi marinată nu era nici prea sofisticată nici prea bogată în vitamine.

Cea mai diversificată bucătărie o au locuitorii Suediei. Aici se consumă multe legume şi fructe. Totuşi, pe măsură ce ne deplasăm spre nord, înspre teritorii cu o climă tot mai aspră, vom vedea tradiţii culinare tot mai sărace. Atât lipsa plantelor cât şi dificultăţile legate de creşterea animalelor au făcut ca peştele să devină baza bucătăriei scandinave. Dintre toţi peştii, somonul are cel mai nobil şi fin gust.

Pentru a vedea toata descrierea apasati aici

Retete din categoria Bucatarie scandinava

Reteta Kalalaatikko

Kalalaatikko este plăcintă cu peşte, gătită în Finlanda şi pentru care orice gospodină are secretul său de a o face mai gustoasă, din această cauză existând multe moduri de preparare a acestei mâncări. Masa finlandeză nu s-a caracterizat niciodată prin bogăţie.

Urmariti-ne pe Facebook