Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Curry cu legume

Curry cu legumeIngrediente:

- 100 gr orez cu bob lung
- 1 conopida mijlocie
- 100 gr mazare
- 100 gr linte verde
- 1 litru de apa
- 500 gr zeama supa groasa de legume
- 1 lingurita lamaie
- 200 gr naut
- 4 tect cardamon
- cate 1 lingurita rasa din turmeric,chimen macinat,coriandru macinat, boia dulce
- 30 gr nuca de cocos rasa mare
- 1 jumate lingurita de boia iute
- 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir tocata marunt
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita coriandru

Mod de preparare:

Se curata si se spala conopida, mazarea, lintea si ceapa. Conopida se desprinde in buchetele mici iar ceapa se toaca marunt; Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa la foc moderat, 3 minute, se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 2 minute, amestecand continuu; Se adauga boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce si tecile de cardamon si se prajesc incet 3 minute; Se adauga supa de legume, sucul de lamaie si nuca de cocos, se fierb , amestecand pana se ingroasa putin; Se adauga nautul fiert separat si scurs, se acopera si se fierbe 20 minute; Intre timp intr-o cratita mare cu apa se fierbe lintea la foc mare, cca 10 minute, se adauga orezul spalat in prealabil si se fierbe in continuare la foc mic, acoperit cam 20 minute, dupa care se strecoara si se scurg; Conopida si mazarea se pun peste naut, amestecand continuu pana se imbiba cu sosul de curry. Se acopera si se fierb bine la foc mic 5 minute; Se pun intr-o tava pe o diagonala orezul si lintea si pe cealalta diagonala legumele cu nautul si sosul de curry, se dau putin la cuptor si se presara cu coriandru.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Desert indian cu dovleacReteta Sos curryReteta Pui cu sos picantReteta Peste cu orezReteta Tandoori Chicken (preparat din carne de pui)Reteta Chicken Tikka MasalaReteta Curry cu legumeReteta Chutney de rubarba (sos-garnitura)Reteta Salata de orez cu curryReteta Mango Chutney

Urmariti-ne pe Facebook