Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Ciorba de burta

Ciorba de burtaIngrediente:

- 1 kg burta de vaca
- 1 kg oase de vaca
- 2 morcovi
- 2-3 cepe
- 2 oua
- 1 telina
- 50 g hrean
- 1 cescuta otet
- 1 legatura leustean
- 1 capatana de usturoi
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se curata burta si picioarele, dupa care se oparesc si iar se spala cu apa rece si putin otet; Se pun intr-o oala mare oasele sparte dedesubt si burta infasurata deasupra se toarna 2 l de apa rece si se dau la fiert la foc incet, cu cat mai mult cu atat mai bine, pana se desprinde carnea de pe os, cum se spune (se foloseste cu succes orice oala sub presiune); Se adauga telina, ceapa, morcovii fara de care nu se poate si piperul; Cand totul a fiert, se scoate carnea deoparte, se taie burta si carnea in fasii potrivite. Apoi se introduce din nou in zeama si se mai da cateva clocote; La sfarsit, zeama se raceste si se strecoara adaugandu-i galbenus de ou si smantana; Se drege totul cu smantana si otet.

Secrete:

Ciorba de burta merge excelent cu extramujdei, otet, ardei iuti, smantana si neaparat leustean tocat pe deasupra.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Ciorba de perisoare cu carne de vitaReteta Bors de urziciReteta Ciorba de pesteReteta Ciorba de lobodaReteta Ciorba de burta

Urmariti-ne pe Facebook