Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Mancare de Craciun

Dupa cele 40 de zile de post, masa traditionala de Craciun este foarte asteptata, aceasta continand foarte multe feluri de mancare.

Sarbatorile de iarna sunt cele mai bogate in mancaruri traditionale, iar pregatirea acestora presupune un ritual special, in functie de fiecare zona a tarii in parte.

Masa de Craciun este compusa in cea mai mare parte din preparate de porc, mai ales ca pe data de 20 decembrie este ziua de Ignat, ziua in care se taie porcul si se pregateste carnea pentru sarbatori.

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca friptura de porc, sarmalele, cozonacul, carnatii, caltabosii, toba, piftia de porc, muraturile, drobul, icrele de peste, salata beouf, ciorba de potroace, friptura la cuptor si pe gratar, placinta cu mere, placinta cu branza, faguri, fursecurile cu rahat si nuca, merele, portocalele, iar ca bauturi tuica fiarta cu boabe de piper si zahar, vinul fiert cu scortisoara si vinul rosu .

Retete din categoria Mancare de Craciun

Reteta Drob din ficat de porc

Va oferim in continuare o reteta clasica de drob din ficat de porc, foarte gustoasa.

Reteta Piftie de porc

Traditional, piftia de porc se prepara din picioare de porc, urechi de porc pentru a inchega preparatul, si mirodenii pentru gust. Pentru mai mult gust, oasele se scot din fiertura pentru racituri (piftie de porc) si se lasa doar carnea macra.

Reteta Toba

Retetele de toba difera de la o zona la alta, de la o gospodarie la alta. Traditional, toba se prepara din cap de porc, limba, inima, rinichi, sorici, foi de dafin, piper si ienibahar, care se fierb si se pun in stomacul de porc.

Reteta Caltabosi

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca in nici un caz caltabosii. Invata cum sa ii prepari si cu siguranta ca intreaga familie va fi incantata.

Reteta Carnati de casa

Pot lipsi carnatii de casa la masa de Craciun? Nu. De aceea v-am pregatit in continuare o reteta de carnati de casa foarte interesanta si gustoasa.

Reteta Cozonac

Ce ar insemna un Craciun fara mirosul de cozonac cald si aromat in casa ? Daca nu ai mai facut pana acum un cozonac pentru Craciun iti prezentam noi o reteta grozava!


Reteta Friptura de porc cu bere

Va oferim pentru masa de Craciun sau Revelion o reteta savuroasa de friptura de porc cu bere. Carnea de porc preparata astfel dupa reteta de friptura de porc cu bere va fi mai frageda si va avea un gust deosebit. Friptura de porc cu bere este apetisanta si va fi cu siguranta de nerefuzat in seara magica de craciun

Reteta Sarmale in foi de varza acra

In literatura noastra de specialitate, despre sarmale se spune ca sunt “o mare traditie a bucatariei romanesti”. Bucataria romaneasca, aproape ca nu poate fi conceputa fara sarmale si mamaliguta.

Reteta Salata Boeuf cu carne de pui

Salata boeuf este o mancare strict romaneasca, dar cu nume strain si facuta din combinarea a doua preparate straine. Oricum nu exista sarbatoare romaneasca de toamna-iarna-primavara, fara galbena, rotunjita salata de boeuf, frumos colorata si pe dinauntru si pe dinafara, ornata cu gogosari rosii si maslinute, cum se cuvine.

Salveaza aceasta pagina

Del.icio.us Furl Digg
Blinklist Technorati reddit