Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie greceasca

Secretul bucătăriei greceşti îl constituie bucuria ospăţului comun. De aceea, mesele sunt compuse dintr-un mare număr de mici mâncăruri, consumate de toţi cei aflaţi la masă.

Bucătăria grecească are patru filoane, compuse din: ingrediente proaspete, folosirea cu iscusinţă a condimentelor şi a plantelor – culese din munţi şi sate, extraordinarul ulei de măsline şi simplitatea mâncărurilor. Nu este o întâmplare, că grecii au cel mai mic coeficient al îmbolnăvirilor sistemului circulator şi de inimă din Europa!

Pentru a vedea toata descrierea apasati aici

Retete din categoria Bucatarie greceasca

Reteta Suvlaki

Reţetă pentru excelentele suvlaki în pâine pitta – frigărui din carne de porc. Unul din felurile cele mai celebre ale bucătăriei greceşti. Primăvară, grătar, excursie în natură...

Reteta Horiatiki

Reţetă de Horiatiki – salată grecească (ţărănească) – o specialitate a bucătăriei naţionale. Papilele noastre gustative vor simţi gustul Peloponesului. O salată cu deosebite proprietăţi dietetice: uşoară la digestie şi cu puţine calorii, bogată în vitamine şi microelemente.

Reteta Tzatziki

Reţetă de Tzatziki (bucătărie grecească) – un superb sos de iaurt şi castraveţi, uşor de preparat, dres cu ulei, usturoi, sare şi piper. Sosul se serveşte răcit, cu fripturi, legume şi pâine. Perfect pentru o gustare de prânz, ne aminteşte de vacanţele petrecute pe insulele Kos sau din Insula Creta.

Urmariti-ne pe Facebook