Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Bucatarie chinezeasca

Bucataria chinezeasca este recunoscuta pe intreg mapamondul ca fiind aparte, cu arome si esente puternice, care starnesc simturile.

Respectul pe care chinezii il au pentru mancare este ilustrat extrem de bine de proverbul „Este mai bine ca un om sa astepte mancarea decat mancarea sa-l astepte pe el“.

Bucataria chinezeasca se bazeaza pe armonia dintre diversele ingrediente, nici unul nebucurandu-se de suprematie fata de celelalte. Fiind o tara foarte populata, insa nu bogata, bucataria se bazeaza pe alimente precum orezul si verdeturile, care costa putin, sunt satioase si, mai ales, pot fi preparate in diverse modalitati. Carnea este putin folosita din cauza pretului mare, in schimb, produsele de origine marina reprezinta sursa principala de proteine si joaca un rol foarte important in meniurile chinezesti.

Bucataria chinezeasca nu este, asa cum ar putea crede multi, sinonima cu una rapida, ieftina si de calitate inferioara.

Pentru a vedea toata descriere apasati aici

Retete din categoria Bucatarie chinezeasca

Reteta Amestec chinezesc cu fructe de mare

Amestec chinezesc cu fructe de mare este o mancare chinezeasca din amestec de legume cu fructe de mare si condimente specific chinezesti.Aceasta reteta foarte usor de preparat este un aperitiv foarte gustos.

Urmariti-ne pe Facebook