Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Cocktail-uri

Cocktailuri alcooliceCocktailuri non-alcoolice

Cocktail-ul este, in principiu, un amestec de bauturi, dar conceptul sau actual este de departe diferit de primul sens al acestuia. Cocktailul a aparut ca fiind un amestec intre orice spirtoasa distilata si zahar, apa sau bitter.

In prezent, termenul “cocktail” este atribuit oricarui amestec de bauturi care contine orice spirtoasa si unul sau mai multe componente precum sucul de fructe, lapte, lichioruri siropuri sau ierburi.

Cuvantul “cocktail” a aparut pentru prima data in revista “The Farmer’s Cabinet” si dateaza din 1803, dar o definitie a cocktail-ului acelor timpuri a fost publicata in 1826 intr-o editie din “Balance and Columbian repository” descriind intr-un mod mai mult sau mai putin sarcastic politica democrata. Primele retete de cocktail-uri au aparut in 1862 in primul manual al unui barman numit ”How to Mix Drinks”, sau “The Bon vivant’s Company “ acesta continand pe langa alte amestecuri de bauturi, zece retete de cocktail-uri , motivand ca principala diferenta dintre ele este continutul de bitter al celor din urma. Astazi bitterul este doar un ingredient optional, deoarece majoritatea cocktail-urilor nu il utilizeaza.

Pentru a vedea toata descrierea apasati aici

Retete din categoria Cocktail-uri

Urmariti-ne pe Facebook