Categorii reteteSalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca
RecomandariLumea Placintelor Bella Romania |
Reteta Cozonac
Ingrediente: - 1 kg faina Mod de preparare: Faina si celelalte ingrediente se aduc in bucatarie cu o zi inainte de a se prepara cozonacul pentru a se acomoda cu temperatura. Drojdia im¬preuna cu o lingura de zahar se dizolva intr-o ceasca cu putin lapte caldut. Se adauga doua linguri cu varf de faina si se bate bine amestecul cu o lingura de lemn. Se lasa sa dospeasca aproximativ 30 minute, dupa care se pune peste faina, adaugand apoi pe rand cele doua oua intregi, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut, sarea necesara, vanilia si coaja rasa de lamaie. Aluatul de cozonac trebuie sa fie potrivit de moale. Se incepe framantatul adaugand cate putin unt (untdelemn) pana ce aluatul este gata; se considera ca aluatul este suficient de framantat, atunci cand se ridica la suprafata sa mici basicute si cand se desprinde cu usurinta atat de pe maini cat si de pe vasul in care se framanta. Vasul se acopera cu un servet curat si cu o patura usoara si se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curenti reci de aer, timp de 3-4 ore. Se ia o bucata din aluatul de cozonac pregatit normal si pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie de grosimea unui deget. Deasupra se presara nuca macinata amestecata cu zahar, vanilie, coaja de lamaie sau se intinde un strat de marmelada sau mac fiert cu putin lapte cu zahar etc. Se ruleaza si se asaza intr-un vas uns bine cu unt sau untura. Se lasa cozonacul sa creasca in vas, dupa care se unge cu ou si se da la cuptor.
Alte retete din aceeasi categorie:Reteta Drob din ficat de porcReteta Piftie de porcReteta TobaReteta CaltabosiReteta Carnati de casaReteta CozonacReteta Friptura de porc cu bereReteta Sarmale in foi de varza acraReteta Salata Boeuf cu carne de pui |
Urmariti-ne pe Facebook |