Categorii retete

SalateBucatarie maghiaraBucatarie americanaTorturiBucatarie algerianaBucatarie thailandezaBucatarie arabaBucatarie egipteanaBucatarie olandezaBucatarie germanaBucatarie evreiascaBucatarie argentinianaBucatarie scandinavaBucatarie portughezaInghetataBucatarie traditionalaBucatarie greceascaBucatarie italianaBucatarie spaniolaCocktail-uriSandwish-uriPrajituriMancare de PastiMancare de CraciunMancare de postBucatarie japonezaBucatarie turceascaBucatarie chinezeascaBucatarie indianaBucatarie frantuzeasca

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Salata de fructe de mare (Salpicon de marisco)

Salata de fructe de mare (Salpicon de marisco)Ingrediente:

- 500 g cod
- 500 g merlucius
- 500 g homar
- 500 g creveti mici
- 200 g creveti mari
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 2 oua fierte tari
- patrunjel proaspat
- sos de vinegreta preparat conform retetei

Sos vinaigrette:
-  ulei de masline
- otet
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se fierbe pestele cam 10 minute, cu o ceapa si cateva fire de patrunjel in apa cu sare, apoi se scoate, se scurge si se lasa sa se raceasca; Fructele de mare se vfierb cca 5 minute in apa cu sare, se scurg si se lasa sa se raceasca; Se toaca homarul si crevetii mici in bucatele mici, pestele se desface in fasiute, indepartand oasele si pielea; Se amesteca pestele cu fructele de mare si se acopera cu sosul vinegreta, peste tot se adauga ceapa tocata, ardeiul taiat feliute si ouale tocate cubulete; Se serveste pe platouri mari, ornate cu crevetii mari, lasati intregi.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Salata de fructe de mare (Salpicon de marisco)Reteta Salata spaniola cu cartofi (Ensalada espanola)Reteta Paella de post cu tofu

Urmariti-ne pe Facebook