Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Couscous algerian de pui

Couscous algerian de puiIngrediente:

- 1 kg piept de pui, taiat bucatele
- 1/4 cana ulei de masline
- 2 cepe medii, tocate
- 2 catei de usturoi, tocati
- 750 g bulion de pui
- 4 morcovi medii tocati
- 2 cani couscous
- 2 lingurite de pasta iute de ardei
- 1/2 lingurita de sare
- 1 cana cu stafide
- 1 cana cu migdale prajite
- 1 lingurita de sofran
- 1/4 cana cu patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare :

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste puiul la foc mediu, pana ce se rumeneste pe toate partile. Se scot bucatile de carne pe un platou si se pastreaza la cald.
Se reduce flacara si se adauga morcovii si ceapa; se calesc 5 minute. Se adauga usturoiul si se caleste 2 minute, amestecand frecvent.
Se adauga supa, couscous-ul, pasta iute de ardei, sarea si bucatile de pui. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara, se adauga sofranul, se acopera tigaia si se fierbe inabusit 5 minute.
Se adauga stafidele, migdalele si patrunjelul; se amesteca rapid si se serveste.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Salata algeriana cu chiftelute de mielReteta Couscous algerian de pui

Urmariti-ne pe Facebook