Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Clatite (Blintzes)

Ingrediente:

Aluat pentru clătite: Clatite (Blintzes)

- 3 ouă
- un pahar de apă
- 0,5 pahar lapte
- ¼ pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)
- un vârf de cuţit de sare
- 1,5 lingură ulei
- 1,5 pahar făină

Umplutură de brânză:

- 400 g brânză de vacă
- 3 galbenuşuri
- 2 lingure zahăr
- ½ linguriţă zahăr vaniliat
- 0,5 pahar stafide înmuiate 

Umplutură de ciuperci: 

- 500 g ciuperci proaspeţi (pălării), de ex. mânătarci
- 1,5 pahar ceapă tocată
- un pahar de apă
- 4 lingure făină
- 4 lingure margarină
- Sare, piper

Mod de preparare:

Aluat:

1. Într-un vas mare se toarnă apa şi laptele.
2. Se sparg ouăle şi se amestecă bine
3. Se adaugă zahărul (în caz de umplutura dulce), sarea şi uleiul
4. Se amestecă bine
5. Treptat se adaugă făina şi se amestecă până când obţinem o masă omogenă cu consistenţa de smântână.
6. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei incins. În tigaie se toarnă atât aluat ca să acopere toată suprafaţa. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.

Umplutură de brânză:

1. Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obţinem o pastă omogenă.
2. Se scoate pasta, se adaug stafidele, totul se amestecă
3. Se umple fiecare clătită cu 4 lingure de această compoziţie.

Umplutura de ciuperci:

1. Se topeşte margarina într-o tigaie.
2. Se prăjeşte ceapa până când capătă un aspect sticlos.
3. Ciupercile se taie lamele şi se înabuşă cu ceapa.
4. Se adaugă făina şi se amestecă până când faină devine o masă omogenă
5. Treptat se adaugă apa
6. Se adaugă sarea şi piperul pentru gust
7. Se înabusă până când compoziţia devine mai tare
8. Se umple fiecare clătită cu 2 linguri de compoziţie.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Clatite (Blintzes)

Urmariti-ne pe Facebook