Reteta Salata de dovlecei
Ingrediente:
- 3 dovlecei subtiri fragezi
- 50 ml ulei
- 3-4 capatani de usturoi verde
- 2 linguri otet
- 200 g iaurt
- 1 praf de boia dulce
- 1 legatura marar proaspat
- piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele sao fasii pe lungime; Se prajesc dovleceii pe ambele fete in uleiul incins, dupa care se scot intr-un castron si se lasa la scurs; Separat, se amesteca iaurtul cu mararul tocat marunt, cu usturoiul zdrobit, cu boiaua, cu otetul si cu sare, piper dupa gust; Se pun feliile de dovlecel pe o farfurie, se toarna sosul peste ele si se lasa la rece.
Alte retete din aceeasi categorie:
Reteta Salata de portocale cu andive si sos de iaurtReteta Salata cu carne si taiteiReteta Salata de pastai de mazare cu ochiuriReteta Salata calda de paste penne cu legumeReteta Salata algeriana cu chiftelute de mielReteta Salata de cocos cu macrou afumatReteta Salata de varza alba cu susanReteta Salata cu nuca, mar si portocalaReteta Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperciReteta Salata de vineteReteta Salata de sfecla cu hreanReteta Salata de dovleceiReteta Salata de ardei copti