Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Salata algeriana cu chiftelute de miel

Salata algeriana cu chiftelute de mielIngrediente:

- 200 de grame de carne tocata de miel (pulpa);
-  200 de grame de graunte medii (pentru cuscus);
-  2 vinete;
- 100 de grame de naut;
-  400 de grame de fasole fava;
- 2 cepe;
- 1 catel de usturoi;
- 8 fire de menta;
- 1 lingurita cu praf de chimen;
- 1 lingura cu otet;
- 5 linguri cu ulei de masline;
- sare;
- piper.

 Mod de preparare:

1. Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.

2. Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel. Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.

3. Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.

4. Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.

5. Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Asaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Salata de portocale cu andive si sos de iaurtReteta Salata cu carne si taiteiReteta Salata de pastai de mazare cu ochiuriReteta Salata calda de paste penne cu legumeReteta Salata algeriana cu chiftelute de mielReteta Salata de cocos cu macrou afumatReteta Salata de varza alba cu susanReteta Salata cu nuca, mar si portocalaReteta Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperciReteta Salata de vineteReteta Salata de sfecla cu hreanReteta Salata de dovleceiReteta Salata de ardei copti

Urmariti-ne pe Facebook