Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Mi Krop

Mi KropIngrediente:

Mi Krop :

- 170 g macaroane de orez
- 2 ouă
- 3 linguri de usturoi marinat marunt tăiat
- 3 linguri de salote tăiate
- 120 g carne de porc
- 120 g creveţi proaspeţi
- 3 pahare de ulei

Sosul:

- 1 roşie
- 2 linguriţe de suc de tamarind
- 2 linguriţe de suc de lămâie mică verde
- 2 linguriţe de zahăr
- 1 linguriţă de coji de lămâie
- 1 linguriţă de sos de peşte

Pentru decorare:

- arpagic
- chilli
- ½ de pahar de tofu în bucăţi

Mod de preparare:

• Se încălzesc cele 3 pahare de ulei. Se rup macaroanele de orez. Se scufundă porţii mici de macaroane în uleiul clocotit. Când devin maro trebuie imediat scoase. Macaroanele pregătite se pun pe un prosop de hârtie la uscat.
• Ouăle se bat cu furculiţa, apoi se toarnă în uleiul clocotit în aşa fel încât să obţinem fâşii. Se extrag şi se taie în fâşii înguste.
• Se prăjeşte bine tofu
• Se lasă o parte din ulei în tigaie şi se prăjeşte în el usturoiul marinat şi salotele.
• Se taie carnea de porc şi se prăjeşte
• Se curăţă, se taie şi se prăjesc creveţii. Toate ingredientele, în afară de tofu, se combină şi se pun pe farfurie.
• Se amestecă toate ingredientele în aşa fel încât să avem o consistenţă de sos.
• Se servesc macaroanele decorate cu arpagic, chilli şi tofu. Sosul se serveşte în recipiente mici, ca fiecare să poată să toarne pe felul de mâncare. 
 

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Mi Krop

Urmariti-ne pe Facebook