Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta: Ostropel de pui

Reteta: Ostropel de puiIngrediente
500 gr carne de pui (pulpe inferioare)
100 ml vin alb sec
1 ceapa mare
1 ardei gras
500 gr rosii foarte coapte (pot fi din conserva)
4 catei usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
sare, piper
2 linguri ulei
patrunjel proaspat pentru servit

Portii: 3

Preparare

  1. Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper, cca 5 minute pe fiecare parte.
  2. Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie.
  3. In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute.
  4. Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul. Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu.
  5. Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult. Serviti cu mamaliguta si presarat cu patrunjel.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta: Ostropel de puiReteta Oua romanesti

Urmariti-ne pe Facebook