Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Suvlaki

SuvlakiIngrediente:

- 300 g carne de porc slabă
- 8 pâiniţe pitta
- 2 roşii tari
- 2 cepe
- o legătură de pătrunjel verde
- 100 g unt
- piper
- sare
- oregano
- beţe de lemn pt. frigărui

Mod de preparare:

Carnea spălată în prealabil se usucă cu grijă, se freacă cu mirodenii. Se taie în 8 porţii egale; porţiile se trag pe frigărui. Carnea astfel preparată se prăjeşte pe grătar. Roşiile se taie în felii subţiri. Ceapa şi frunzele de pătrunjel se toacă. Înainte de a fi puse pe grătar, chiflele pitta trebuiesc bine unse cu unt. Odată ce carnea este gata, se scoate de pe frigărui şi se pune în chifle, bucată câte bucată. Se adaugă ceapa, roşiile şi pătrunjelul. Se presară piper după gust. Pitta se rulează astfel încât carnea şi legumele să rămână în interior. Se serveşte fierbinte.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta SuvlakiReteta Horiatiki Reteta Tzatziki

Urmariti-ne pe Facebook