Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Salata de fructe de mare (Salpicon de marisco)

Salata de fructe de mare (Salpicon de marisco)Ingrediente:

- 500 g cod
- 500 g merlucius
- 500 g homar
- 500 g creveti mici
- 200 g creveti mari
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 2 oua fierte tari
- patrunjel proaspat
- sos de vinegreta preparat conform retetei

Sos vinaigrette:
-  ulei de masline
- otet
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se fierbe pestele cam 10 minute, cu o ceapa si cateva fire de patrunjel in apa cu sare, apoi se scoate, se scurge si se lasa sa se raceasca; Fructele de mare se vfierb cca 5 minute in apa cu sare, se scurg si se lasa sa se raceasca; Se toaca homarul si crevetii mici in bucatele mici, pestele se desface in fasiute, indepartand oasele si pielea; Se amesteca pestele cu fructele de mare si se acopera cu sosul vinegreta, peste tot se adauga ceapa tocata, ardeiul taiat feliute si ouale tocate cubulete; Se serveste pe platouri mari, ornate cu crevetii mari, lasati intregi.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Salata de fructe de mare (Salpicon de marisco)Reteta Salata spaniola cu cartofi (Ensalada espanola)Reteta Paella de post cu tofu

Urmariti-ne pe Facebook