Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Rata a l'orange

Rata a l'orangeIngrediente:

- 3 bucati piept de rata
- 4 portocale
- o lingura de masa de scortisoara
- o lingura de masa de miere
- 200 ml de sos de soia
- 50 grame unt

 

Mod de preparare:

Stoarce trei portocale pentru a obtine suc, iar pe cea ramasa decojeste-o si desfa-o in bucati. Cresteaza apoi pieptul de rata in forma de patratele. Amesteca sucul de portocale cu scortisoara, miera si sosul de soia. Aseaza pieptii de rata intr-o tava si apoi toarca sosul. Lasa-l la frigider sa se raceasca 24 de ore. Incalzeste pieptul de pui intr-o tava pentru zece minute la temperatura medie (grasime trebuie sa se topeasca si sa devina maro). Scurge grasimea si aseaza iar carnea in tava. Adauga feliile de portocale, jumatate din marinata si las-o sa se reduca cateva minute. Scoate carnea si adauga untul pentru a face un sos gustos.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Quiche LorraineReteta Boeuf Bourguignon cu taiteiReteta Rata a l'orange

Urmariti-ne pe Facebook