Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Oua romanesti

Oua romanestiIngrediente:

-  4 oua
- 30 g unt
- patrunjel
- 1 lingurita rasa de sare

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare; Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat; Cand apa fierbe, se da drumul usor oului sa alunece chiar la suprafata apei, cu fiecare ou se procedeaza la fel; Se fierbe fiecare ou 1-2 minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale; Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas mai mic; Se scot cu spumiera, scurse bine de apa, se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.

Secrete:

Pentru ca albusul sa coaguleze frumos si pentru gust se pune in apa o lingura de otet.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta: Ostropel de puiReteta Oua romanesti

Urmariti-ne pe Facebook