Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Lasagna cu dovlecei

Lasagna cu dovleceiIngrediente:

- 2-3 dovlecei mari
- 450 g branza telemea
- 1 ou plus un albus
- 200 g mozzarella
- 2 pahare sos de spaghete
- 1/4 pahar parmezan ras
- sare, piper, ulei,
- 1 lingurita oregano

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul. Intre timp se taie dovleceii in lung, in felii de 5 mm grosime. Fiecare felie se presara cu sare, piper si se trece prin faina, apoi se prajesc feliile de dovlecel in ulei, pe fiecare parte, pana devin un pic aurii. Se scot feliile de dovelcei din ulei si se scurg pe un servet de hartie. Se amesteca oul, albusul de ou, branza telemea, oregano si 1/2 din cantitatea de parmezan, pregatindu-se sosul alb pentru lasagna. Se pune un strat de sos de spaghete intr-o tava, urmat de un strat de dovlecei prajiti. Deasupra se intinde un strat de sos alb de lasagna si 1/2 din cantitatea de mozzarela. Se repeta pentru urmatorul strat. Deasupra se pudreaza lasagana cu restul de parmezan. Se pune lasagna cu dovlecei la cuptor pana cand se topeste branza de deasupra si incepe sa devina aurie - aproximativ 40-50 minute.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Lasagna cu dovleceiReteta Cannelloni cu pui si sos de rosiiReteta Bruschette

Urmariti-ne pe Facebook