Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Feijoada – mancare din fasole rosie cu bucati de carne de porc

Feijoada – mancare din fasole rosie cu bucati de carne de porcIngrediente:

- 0,5 kg de fasole verde
- 0,25 kg de urechi de porc
- 0,5 kg de ciolan
- 0,5 kg de cârnaţ portughez de porc
- 50 g salpicao
- 50 g presunto
- 0,5 dl de ulei de măsline
- 0,5 kg ceapă
- pătrunjel verde
- 1 frunză de dafin
- 1 căţel de usturoi
- piper alb
- boia de ardei dulce
- ardei iute piri-piri uscat
- sare după gust

Mod de preparare:

Fasolea se înmoaie timp de 12 ore. După aceea, fasolea se găteşte în apa în care a fost înmuiată. Într-un vas nou gătiţi toate ingredientele din carne. După ce carnea s-a gătit, tăiaţi-o în mici fragmente, iar cârnaţii în felii. Se încălzeşte uleiul într-un castron mare şi se prăjeşte ceapa până se rumeneşte. Se adaugă fasolea cu jumătate din apa în care s-a fiert. Apoi se adaugă carnea, cu cealaltă jumătate în care s-a fiert. Mai apoi, se condimentează sosul şi se adaugă celelalte ingrediente (frunza de dafin, ardeiul piri-piri şi pătrunjelul). Totul trebuie să se fiarbă până când obţineţi un sos cu consistenţă cremoasă. Se serveşte cu orez alb fiert.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Caldo VerdeReteta Feijoada – mancare din fasole rosie cu bucati de carne de porcReteta Bacalhau – cod ala Portugalia, preparat cu cartofi

Urmariti-ne pe Facebook