Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Empanadas

EmpanadasIngrediente:

Blatul:

- 300 g făină de grâu
- 2 gălbenuşuri
- 4 linguri de lapte
- 100 g drojdie
- 200 g unt
- un pic de zahăr

Umplutura:

- 350 g carne tocată amestecată
- 1 ou
- 4 linguri de smântână
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 1 ardei roşu
- 2 gălbenuşuri
- o legătură de pătrunjel, sare
- piper roşu şi negru

Mod de preparare :

• Pentru a pregăti aluatul se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul. Se adaugă puţin câte puţin făină şi se amestecă. Aluatul se înfăşoară în folie şi se bagă la frigider o noapte întreagă.

• Putem să trecem la umplutură. Se taie ceapa şi ardeiul în cubuleţe, se striveşte usturoiul. În uleiul fierbinte se prăjeşte mai întâi ceapa, apoi se adaugă ardeiul, usturoiul şi carnea tocată. Se prăjeşte totul timp de aproximativ 10 minute.

• Se ia de pe foc şi se adaugă 1 ou, 1 gălbenuş, smântâna şi pătrunjelul tăiat mărunt.

• Aluatul se întinde în 4 plăcinte cu diametrul de 15 cm. Pe fiecare plăcintă se pune o porţie de umplutură, se îndoaie în jumătate şi se lipesc marginile.

• Înainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu gălbenuş.

• Se coace în cuptor cca 20 de minute la temperatură de 200°C. Pot fi prăjite deasemenea în ulei în tigaie.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Empanadas

Urmariti-ne pe Facebook