Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Chutney de rubarba (sos-garnitura)

Chutney de rubarba (sos-garnitura)Ingrediente:

- 4 cani rubarba taiata in cubulete
- 1 cana fructe uscate taiate marunt (smochine, curmale, caise, coacaze negre)
- 4 cepe verzi taiate marunt
- 1 ceapa rosie taiata in cubulete
- 1 cana zahar
- 1/2 cana otet din vin rosu
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingura cu varf ghimbir ras
- 1/2 lingura coaja rasa de portocale
- 1/2 lingurita cardamon pisat

Mod de preparare:

Se pun cele 6 ingrediente, otetul, scortisoara, ghimbirul, zaharul, cardamonul si coaja de portocale intr-o cratita, la foc potrivit si se amesteca pana cand se dizolva zaharul; Se adauga rubarba, fructele uscate si ceapa si se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand; Se reduce focul si se lasa sa fiarba 5-6 minute pana cand se inmoaie rubarba; Se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa la rece putin 1 ora; Se pune preparatul la frigider pentru cel putin 3 zile inainte de a fi servit, cu cat sta mai mult la rece, cu atat este mai bun la gust.

Secrete:

Se poate pastra pana la 6 saptamani, inchis ermetic in borcane sterilizate.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Desert indian cu dovleacReteta Sos curryReteta Pui cu sos picantReteta Peste cu orezReteta Tandoori Chicken (preparat din carne de pui)Reteta Chicken Tikka MasalaReteta Curry cu legumeReteta Chutney de rubarba (sos-garnitura)Reteta Salata de orez cu curryReteta Mango Chutney

Urmariti-ne pe Facebook