Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Caldo Verde

Caldo VerdeIngrediente:
 

- 15 dag de varză
- 6 dag de cârnaţ uscat cu aromă de usturoi sau chorizo
- 1,5 cartof mare (aproximativ 25 dag)
- 0,75 litru de apă
- 1 linguriţă de sare
- ¼ de lingură de ulei
- piper roşu

Mod de preparare:

Varza se spală în apă rece. Apoi se separă frunzele de cotor şi se toacă mărunt. Varza astfel tocată se lasă pentru o jumătate de oră. Cârnaţii se împung cu furculiţa în mai multe locuri şi se fierb în apă la foc mare. Când apa dă în clocot se micşorează focul şi se fierbe timp de 15 minute. Apoi se usucă totul şi se taie în felii mărunte. Cartofii se curăţă şi se fierb în apă sărată timp de 15 minute. Scoateţi cartofii din apă şi pregătiţi-i pentru piure. Apoi puneţi piureul înapoi în apă în care aţi fiert cartofii. Adăugaţi uleiul şi fierbeţi totul. Varza tocată se pune în oală şi se fierbe timp de 5 minute. Puneţi în oală cârnaţii şi fierbeţi timp de 3 minute.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Caldo VerdeReteta Feijoada – mancare din fasole rosie cu bucati de carne de porcReteta Bacalhau – cod ala Portugalia, preparat cu cartofi

Urmariti-ne pe Facebook