Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Berbec cu fasole boabe

Berbec cu fasole boabeIngrediente:

- 1 kg carne de berbec
- 300 g fasole alba
- 100 g slanina afumata
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri untdelemn
- 2 foi de dafin
- 2 linguri bulion
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Fasolea se spala in cateva ape si se pune la fiert cu apa rece; Intre timp carnea se spala bine, se opareste cu apa clocotita, dupa care se mai spala in 2-3 ape reci; Se lasa putin sa se zvante, se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi si se sareaza. Se lasa sa stea aproximativ 30 minute dupa care se pune in untdelemnul fierbinte si se prajeste pe toate partile; Cand carnea este bine rumenita, se adauga putina apa fierbinte si se inabusa acoperind vasul cu un capac;

Dupa ce este gata carnea se scoate si se taie in felii. In sosul ramas se pune bulionul, foile de dafin, piperul, fasolea fiarta si deasupra bucatile de carne. Se da la cuptor 10-15 minute sa scada sosul.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Berbec cu fasole boabe

Urmariti-ne pe Facebook