Categorii retete

Bucatarie traditionalaInghetataBucatarie portughezaBucatarie scandinavaBucatarie argentinianaBucatarie evreiascaBucatarie germanaBucatarie olandezaBucatarie egipteanaBucatarie arabaBucatarie thailandezaBucatarie algerianaTorturiBucatarie americanaSalateBucatarie greceascaBucatarie frantuzeascaBucatarie indianaBucatarie chinezeascaBucatarie turceascaBucatarie japonezaMancare de postMancare de CraciunMancare de PastiPrajituriSandwish-uriCocktail-uriBucatarie spaniolaBucatarie italianaBucatarie maghiara

 

Recomandari

Lumea Placintelor Bella Romania

Reteta Bacalhau – cod ala Portugalia, preparat cu cartofi

Bacalhau – cod ala Portugalia, preparat cu cartofiIngrediente:

- 0,5 kg filete de cod
- 3 cartofi fără coajă, tăiaţi în bucăţele mai mari
- 3 cepe curăţate, tăiate în sferturi
- 3 ouă tari, tăiate felii
- 45 dag de varză albă răzuită
- 6 măsline sau 1 castravete conservat tăiat în cubuleţe
- ¼ ceaşcă de ulei
- ¼ ceaşcă de oţet 6%
- sare
- piper

Mod de preparare:

Filetele se toarnă cu apă fierbinte. Apoi se presară cu sare şi se fierb timp de 10 minute. După uscare se lasă deoparte. Ceapa şi cartofii se pun în ceaun şi se toarnă peste ele apă fierbinte, puţin sărată. Se fierbe totul timp de 10 minute. Varza tocată se pune în ceaun împreună cu legumele. Totul se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară apa şi se lasă să se răcească. Se pune peştele în ceaun, apoi verdeţurile, ouăle, măslinele - şi totul se amestecă foarte bine. Se face un sos din ulei, oţet, sare şi piper, cu care se acoperă apoi mâncarea. Serviţi la rece, cel mai bine cu pâine albă sau neagră.

Alte retete din aceeasi categorie:

Reteta Caldo VerdeReteta Feijoada – mancare din fasole rosie cu bucati de carne de porcReteta Bacalhau – cod ala Portugalia, preparat cu cartofi

Urmariti-ne pe Facebook